• 15.10.2018
  • 2821 defa okundu

Ekim 152018

 

Asya’nın Sesi Haber Merkezi

İngiltere merkezli bir Gazete, Çin Hükumetinin Uygur Müslümanlara ‘ülkelerine bağlılıklarını’ göstermek için domuz eti yemelerini şart koştuğunu yazdı.

11 milyonluk Uygur nüfus arasında radikallikle mücadele ettiğini savunan Komünist Parti, anti-helal yiyecek kampanyası başlattı.

Hükumet Partisine göre bu yöntemle radikal fikirlerin yayılması engellenecek.

Diğer dini görüşlere de mesafeli olan Pekin Yönetiminin özellikle İslam dinine ve mensuplarına yönelik uygulamalarının insan hak ve özgürlüklerini çiğnediği değerlendiriliyor.

Çin, Sincan eyaletinden zorla topladığı yüz binlerce Müslüman Uygur Türkünü kamplara yerleştirerek onları İslam’a sırt çevirmeye ve ‘Çinlileşmeye’ yönlendiriyor.

Çin, işgal altında tuttuğu Doğu Türkistan’ı kendi eyaleti olarak kabul ediyor.

  • Kaynak: https://asyaninsesi.com/dogu-turkistanda-yeni-uygulama-vatana-bagliligini-gostermek-icin-domuz-eti-ye/
  • Etiketler: Doğu Türkistan’Çin,Uygur,İngiltere