• 23.12.2020
  • 1577404 defa okundu

9 Şubat 2019 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı sözcüsü; Çin’in, Doğu Türkistan’da yaptığı zulümleri dile getirmiş, Doğu Perinçek ise iddiaların karşısında bir tavır takınıp Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin özür dilemesi gerektiğini beyan etmiştir. Bu olaylar üzerine Doğu Perinçek’e ithafen yazdığım ‘’Ey vatan haini sen kimden yanasın, sen kimin evladısın’’ ifadeleri, TCK 125 gereğince suç kabul edilip, hakkımda şikayet üzerine dava açılmıştır.

Doğu Türkistanlılar hiç bir zaman Türk askerine kurşun sıkmaz. Bu iftiralarınla Türkiye ile mazlum Doğu Türkistanlıların arasına fitne tohuma atamazsın. Mehmetçiğe kurşun sıkanlar senin Bekaa’da Gül verdiğin PKK ela başı Apo’nun terör örgütü ve Suriye’ye davet ederek 36 askerimizi şehit ettirdiğin Rus ordusudur.

Değerli Doğu Türkistan dava arkadaşlarım dava 25.12.2020 tarihinde, saat 11.00'de, İstanbul Çağlayan Adliyesi 60 Asliye Ceza Mahkemesinde görülecektir. Sizleri de bu mahkemeye davet ediyorum. Katılımlarınızdan dolayı memnuniyet duyarım.

 

SEYİT TÜMTÜRK

 TÜMTÜRK

DOĞU TÜRKİSTAN
KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEGİ
ADINA


DOĞU TÜRKİSTAN
KAŞGARLİ MAHMUT
ADINA


DOĞU TÜRKİSTAN
MİLLİ MECLİS
ADINA

 

  • Kaynak: Doğu Türkistan Kültür Ve Dayanışma Derneği
  • Etiketler: Doğu Türkistan'Çin,Uygur,

Son Eklenen Haberler

Yorumlar

Yorum Ekleyin

Yorum eklemek için lütfen üye girişi yapınız. Giriş yapmak için